Perşembe, Aralık 28, 2017

Aksaray’da yaşayan 3 kişi de HİV virüsüne rastlanıldı


Son bir ay içerisinde Aksaray’da yaşayan 3 kişi de HİV virüsüne rastlanıldı.
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Kürklü Bozkır, Son bir ay içerisinde Aksaray’da 3 yeni hastaya AİDS tanısı konulduğunu ve Ankara’da yapılan kan tahlili sonuçlarının pozitif olduğunu açıkladı. 

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Bozkır, rutin kontrol nedeniyle enfeksiyon hastalıkları polikliniğine başvuran ve yapılan kan tahlilleri sonucu. AİDS hastalığına neden olan HİV virüsü taşıdıklarından şüphelenilen üç kişiden alınan kan örneklerinin, doğrulama için Ankara’ya gönderildiğini ve Ankara’da incelenen kan örneklerinde bu kişilerin HİV virüsü taşıdıklarının kesinleştiğini, HİV virüsü taşıdığı kesinleşen üç kişinin ileri tetkik ve tedavi için yine Ankara’ya sevk edildiklerini söyledi.


Dr. Filiz Kürklü Bozkır; muhtemel yeni vakaların olabileceğini, herhangi bir sağlık kontrolünden geçmedikleri için virüs taşıdıklarının farkında olmayan insanların aramızda var olabileceklerini, yurtdışı öyküsü de bulunan, şüpheli kişilerle ilişkiler yaşayan, güvenli cinsel eş veya tek eşliliği tercih etmeyen kişilerin, muayene ve sağlık kontrolü için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniğine başvurmalarını istedi. 


Kaynak:aksaraypostagazetesi.com

0 yorum: