Pazartesi, Şubat 12, 2018

Facebook Güvenlik Önlemi Artırma



 
Merhaba Facebook Kullanıcıları 

Biliyorsunuz internet artık ne yazıkki yaşamımızın vazgeçilmezleri arasına girdi. İnternetin her ne kadar avantajı varsada bir o kadarda dezavantajı var. Gençler arasında yayılan bu bağımlılık orta yaş derken şimdide yaşlılarda başladı. Facebookun yaşamımızda bu kadar yer elde etmesi birçok sorunuda beraberinde getiriyor.    Örneğin bazı kimlik bilgilerinin profilde paylaşılması ciddi sorunlara neden olmakta. Her ne kadar bazı bilgilerimiz *Sadece Ben* gizlilik seviyesinde olsada dolandırıcılar için bu hiçte zor değil çünkü facebooklarınızı patlatmak onlar için çok kolay!     

Peki Facebook'umuzu daha güvenli hale getirmek için ne yapabiliriz?

 Sizler için yapmış olduğumuz bu araştırma sonucunda işinize yarayacak en uygun yolu bulduk ve en güveniliride bu yol olduğu kanaatindeyiz. Şimdi bu yolu adım adım anlatıyorum;  Öncelikle yapmanız gereken telefon numarınızı hesabınıza ekliyorsunuz dilerseniz eklediğiniz yerden numarnızın gizliliğini "Sadece Ben" yapabilirsiniz.  

1- Facebook Hesap Ayarları
2-Güvenlik ve Giriş
  3-İlave Güvenlik Ayarlama Bölümünden: İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Kullan
    4- Açılan Pencereye Tik (√) Atıyoruz...     İşte bu kadar bundan sonra giriş yaptığınızda telefonunuza kod gelecek ve o kod olmadan facebook'unuza kimse giremeyecek şifrenizi bilse dahi... Eğer telefonum yanımda olmaz ise dediğinizi duyar gibiyim Facebook ekibi bunuda gözden kaçırmadı "3." adımdaki noktada tek kullanımlık kodlarınız olacak bu kodlar sayesinde telefonunuz yanınızda olmasada giriş yapabilirsiniz. İşte bu kadar artık güvenli bir şekilde Facebook'unuzu kullanabilirsiniz.

MAKALE:     Bütün telif hakları www.aksaraynerede.blogspot.com'a aittir ÇOĞALTILAMAZ VE KOPYALANAMAZ©    
 ANASAYFA

0 yorum: