Pazartesi, Mart 12, 2018

Ev Alana Devletten 20 bin TL Destek

 

Ülkemizde bilindiği üzere hem ev almak isteyene hemde evlenen devlet destek sunmaktadır. Ancak bu desteklerden yararlanabilmek için kişilerin bazı şartları yerine getirmesi ve bankalar ile görüşme gerçekleştirerek ilgili konu hakkında banka hesabı açtırması gerekmektedir.
Buna göre eskiden bilindiği üzere devlet konut alanlara 15 bin lira ve evlenen ise 5 bin lira yardım vermekteydi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen yeni torba yasasında konut alanlara verilen yardımın 20 bin liraya ve evlenenlere verilen çeyiz yardımının ise 7 bin 500 liraya yükseltildiği müjdelendi. Peki bu yardımlar nasıl alınır?

BU YARDIMLAR NASIL ALINACAK?
Devletten bu yardımları alabilmek için hemen bankalara giderek konut hesabı ya da çeyiz hesabı açtırmanız gerekmektedir. Konut hesabı açtırdığınız da öncelikle hesaba bir miktar para koymanız ve tüm parayı konut almak için çekmeniz gerekmektedir. Devlet banka hesabınızda biriken ücretin yüzde 20'sini (azami 20 bin lira) size vermektedir.
Yine bankalardan çeyiz hesabı da açtırabilirsiniz. Çeyiz hesabını açtırdığınız da konut hesabı mantığının aynısı işlemektedir. Sadece 27 yaşını doldurmadan evlenmeniz gerekiyor. Evlenirken bankadan çekeceğiniz tüm tutarın üzerine devlet yüzde 20 (azami 7 bin 500) lira yardım ödemesi yapmaktadır. Kamu bankaları ile konut hesabı ve çeyiz hesabı için görüşme yapabilirsiniz.

0 yorum: