Salı, Mart 13, 2018

Vitamin Eksikliğinizi Yüzünüzden Anlayacağınız 6 İşaret



Yüzünüzdeki Normal Sandığınız Bu Belirtiler Vitamin Eksikliğinin Göstergesi…
Vitamin eksikliğinin vücuttaki belirtilerinin deri, tırnaklar, göz gibi bölgelerdeki değişimlerle kendini belli eder.
Belirtilerin dikkate alınması durumunda hangi vitaminin eksik aldığı fark edilebilir. Görmede sorun, tırnaklarda kırılma. A vitamini eksikliği söz konusu olduğun da, görme bozuklukları, kemik ve dişlerde problemler, ciltte kuruluk, saç ve tırnaklarda kırılmalar, halsizlik ve enfeksiyonlara karşı dirençsizlik görülebilir.

1. Açıklanamayan yorgunluk, baş dönmesi

İyi uyumadıktan sonra bitkinleşiyorsanız, vücudunuzda B12 vitamini bulunmuyor olabilir. Bu durumda oksijenin organlara taşınması engellenir ve yorulmaya, baş dönmesine ve uyuklamaya neden olur.
Bu vitamin aynı zamanda beynin ve sinir sisteminin normal işleyişinde yer alır. Bir eksikliği, hissizlik veya elektrik çarpması dalgaları hissi yaratabilir.
Bunların hepsinin vitamin eksikliğinin dolaylı belirtileri olduğunu unutmamak gerekir. Yukarıdakilerden birini kendiniz de fark ettiyseniz, daha kesin bir teşhis için bir doktora görünün.

2. Diş eti Kanaması

Diş eti kanaması, C vitamini eksikliğini göstergesidir. C vitamini eksikliği ayrıca, zayıf bağışıklık, kas ağrısı ve diş sorunları ile sonuçlanabilir. Narenciye meyvelerinde ve kırmızı biberde c vitamini bulunur.

3. Renksiz dudaklar

Soluk dudakları olan bir kişinin demir eksikliğine dair bir işaret olabilir. Düşük arter basıncı ve düzenli soğuk algınlığı, bunun başka belirtisi de olabilir. Daha fazla kırmızı et yemeniz ve bir süre yüksek miktarda kalsiyum içerikli yiyecek yemeniz yeterlidir.


4. Şiş gözler

Eğer göz çevresinde ve uzuvlarda şişkinliği fark ettiyseniz, vücudunuzda eksik iyot olabilir. En yaygın iyot kaynağı iyotlu tuzdur. İyot ayrıca deniz (ıstakozlar, karides, deniz yosunu), süt ürünleri ve hatta ekmekte bolca bulunur.

5. Kuru saç

Çok miktarda kepekle kaplanmış kuru, kırılgan saçlar, B7 vitamini olarak bilinen biyotin eksikliğinizin işareti olabilir. Bu genellikle antibiyotik kullanmanın bir sonucudur. B7 seviyelerini yükseltmek için et, balık, sebze, meyve, mantar ve baklagiller daha sık yemeniz gerekir. Ve bir süre diyet yapmaktan da vazgeçin.

6. Soluk ciltler

Kışın sonunda iyi bir bronzluk yaşayarak övünen az insan var. Ancak cildiniz normalde göründüğünüze kıyasla tamamen solgunlaşırsa, bu B12 vitamini eksikliğinizin bir işaretidir. Bu vitaminin seviyesini düzeltmek için et ve deniz ürünleri daha fazla yemeniz gerekir.

0 yorum: