Çarşamba, Mayıs 16, 2018

Dolar Kuru Tutulamıyor, Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor



Ne yazık ki dolar hızlı yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Dolar kuru sabahki rekorunun ardından bir rekor daha kırdı ve 4,43 lira seviyesini aşarak piyasaları sarstı. Yaşanan bu artışta Moody's tarafından yapılan Türkiye raporu açıklaması etkili oldu.




Dolar 4,43 Euro 5,28 Seviyesini Gördü
Yaşanan sıcak gelişmelerin ardından dolar kuru ani bir sıçrama ile 4.4321 lira seviyesini Euro ise 5.2825 lira seviyesini görerek aynı gün içerisinde ikinci rekorunu kırmış oldu. Moody’s tarafından yapılan olumsuz açıklama ve makro trendlerin ülkenin kredi notu için olumsuz olduğu görüşü ne yazık ki doların zaten yukarı yönlü eğilimini ani bir sıçramaya çevirdi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gedik Portföy, Portföy Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı doların zaten 3 aydır dünya da değer kazanma eğiliminde olduğunu söyleyerek “Doların gücü ABD ekonomik verilerinin Avrupa’ya kıyasla daha güçlü seyretmesinden kaynaklanıyor. Türk Lirası ise seçim sonrası uygulanacak para&ekonomi politikalarının uyandırdığı merak ve sis bulutunun baskısını yaşıyor. Grafiklerden fal tutalım dersek 4,43 ve 4,47 yeni direnç seviyeleri olarak öne çıkıyor. Geri esnemelerde ise 4,30 ve 4,20 seviyeleri yeni alıcıların katılımına adres teşkil edebilecek destekler.” dedi.
Altın Fiyatları Da Rekor Kırdı 
Dolar ve Euro ile beraber altın fiyatları da yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatları cephesinden de yeni bir rekor haberi gelirken yaşanan yükselişin ardından 24 ayar gram altın fiyatı 185,70 lira seviyesine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. Altın fiyatlarındaki yükselişin dolar kaynaklı olduğu belirtilirken dolar fiyatları düşmeye başlarsa altın fiyatlarında da düşüş yaşanacağı belirtiliyor.

0 yorum: