Pazar, Temmuz 01, 2018

2018 YKS Soruları Cevapları Ne Zaman Açıklanacak?


Üniversiteye geçiş sisteminin değişmesiyle birlikteÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi)tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya alınan ve yaklaşık 2.3 milyon üniversite adayının katılım sağlayacağı yeni sınav sistemi olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) birinci oturumu olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) 30 Haziran Cumartesi tarihinde gerçekleştirilecek. 2018 yılı itibariyle üniversite hedefi olan milyonlarca öğrenci, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında 3 (üç) oturum şeklinde düzenlenecek YKS – TYT sınav sınav yorumlarını merak ederek araştırmalarını yoğunlaştırmaya başladı. 

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’den tüm yıl boyunca sarf ettikleri emekleri neticesinde başarı yakalayabilmek ve hayalini kurduklarıüniversite/bölüme yerleşmek isteyen üniversite adayları, akıllarını kurcalayan YKS- TYT sınav yorumları şeklinde sorgulamalarını ağırlıklı biçimde sürdürüyor. 

Büyük bir heyecan içerisinde katılım sağlayacakları sınavın zorluk-kolaylık derecesi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve bu hususta fikir sahibi olmak isteyen öğrencilerin akıllarındaki soru işaretlerine yanıt niteliğindeki, üniversite sınavı zor muydu kolay mıydı? Hedefledikleri üniversitede eğitim almak isteyen, zorlu geçen sınav maratonunda yerini alan adayların, ‘’2018 YKS – TYT sınavı soruları nasıldı?’’ gelin birlikte bu nasıl bir sınav inceleyelim.



YKS-soruları-cevapları-sonuçları

Sayısal alandan; Matematik ve Fen Bilimleri sınavı bugün gerçekleştirdi. Matematik sorularına yanıt veren öğrenciler, 2018 YKS TYT Matematik soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorusuna yanıt ararken; Fen bilimleri sorularını cevaplayan üniversite adayları ise ''2018 YKS TYT Fen Bilimleri soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorusunu merak etmeye başladı.

Öte yandan sözel alandan; Türkçe, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Din kültürü ve Ahlak bilgisi ve Felsefe sınavı bugün gerçekleştirildi. Türkçe sorularını cevaplayan öğrenciler, 2018 YKS TYT Türkçe soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' şeklinde soru yöneltirken, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularına yanıt veren üniversite adayları ise ''2018 YKS TYT İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorgulamalarına ağırlık kazandırmaya başladı. 

Aynı zamanda milyonlarca öğrenci, sözel alandaki Felsefe ve Din kültürü-Ahlak bilgisi sorularının zorluk-kolaylık derecesine ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor. Bu husus hakkında ayrıntılı şekilde fikir elde etmek isteyen üniversite adayları, 2018 YKS TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' şeklinde akıllarında soru işareti bırakan bu sorunun yanıtını öğrenmek üzere kollarını sıvadı.



YKS (YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)tarafından YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı)sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin duyuru yayımlandı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda, 30 Haziran 2018 tarihinde yaklaşık 2.3 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen YKS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde öğrenci ve velilerin erişimine açılacak. 

Sonuçlar, ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi)’nin resmi internet sitesi osym.gov.tr aracılığıyla öğrenilebilme imkanı elde edilebilecek.

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından sınava katılım sağlayacak üniversite adaylar için sınav saati uyarısı gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından sosyal medya platformundan yapılan açıklamalar doğrultusunda; TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) için öğrencilerin saat 10.00’dan sonra, YDT (Yabancı Dil Testi) için de saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklarının uyarısında bulunuldu.

Öte yandan YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı)’ye girecek öğrencilerin, gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında gerçekleştirilebilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce hazır olarak bulunması gerekmektedir. Sınav günü ve saatinde, yanında T.C. kimlik kartı ve sınav giriş belgesi olmayan adayların sınav binasına girişine izin verilmeyecektir. 

Tüm bunların yanı sıra İETT tarafından da, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’ya girecek öğrenci ve sınav görevlilerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağının açıklaması gerçekleştirildi.


MOTİVASYON!


Öncelikle sınava girecek bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Sınavınız iyi geçebilir, kötü geçebilir, kolay olabilir, zor olabilir, heyecanlı olabilirsiniz. Bunlar olabilecek şeyler. İlk önce şunu bilmelisiniz ki hiç bir şey sizden daha değerli değil. Evet, önemli bir sınav, koca bir sene çalıştınız. Şimdi aile, çevre baskısı oluşacak.Özellikle de sonuçlarınız açıklandığında bir baskıya maruz kalacaksınız. Strese gireceksiniz. Fakat az önce de dediğim gibi hiç bir şeyin sizi psikolojik olarak çöküntüye sokmasına izin vermeyin!

Hani, "okumazsan bir şey olamazsın" diyenler var ya. Bu hayatta okuyan da bir şey oluyor, okumayan da bir şey oluyor. Her şeyi sınava bağlamayın. Hayatınız bir sınavdan ibaret olarak da gözükse, bu aslında öyle değildir. Siz hiç bir zaman umudunuzu kaybetmeyin. Kendinize inanın, güvenin. Başaracağınıza inanın. Başaracaksınız! 


Herkese Başarılar!

Her Şey Gönlünüzce Olsun!

0 yorum: