Perşembe, Mayıs 07, 2020

MİT’e Nasıl Girilir? MİT Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?



MİT'e nasıl girilir, MİT ajanı nasıl olunur, MİT personel alımı, MİT iş başvuru şartları, MİT bayan personel alımı, MİT iş başvurusu formu, MİT Kariyer, MİT başvuru formu doldurma, mit.gov.tr kariyer ve MİT bünyesinde çalışmak için gerekli olan diğer şartlar haberimizdedir.


Milli İstihbarat Teşkilatı’na başvuru nasıl yapılır?

Milli İstihbarat Teşkilatı, bünyesine katılmak isteyen adaylar için yeni sayılabilecek bir tarihte online olarak ulaşılabilecek bir başvuru formu hazırlamıştır. Adaylar bu başvuru formu’nu doldurarak uzmanlık alanlarına göre uygun kadrolara başvuru yapabilmektedirler. MİT’e yapacağınız başvurular değerlendirmede kalacak olup, uygun görüldüğü taktirde ise dönüş yapılacaktır. Özgeçmiş formu; yabancı dil, iş tecrübesi, sağlık gibi bilgilerin istenildiği 14 farklı bölümden oluşur. Başvuru formu tek bir seferde ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Özgeçmiş bıraktıktan sonra 3 aylık bir süre geçmeden özgeçmişiniz üzerinde güncelleme gerçekleştiremezsiniz.


Milli İstihbarat Teşkilatı İş Başvuru Şartları Nelerdir?

Milli İstihbarat Teşkilatı yani MİT bünyesinde olan kadro ve pozisyonlara iş başvurusu yapmak isteyen adaylardan aşağıda bulunan şartlar aranmaktadır.
  • Türk Vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • En az ortaokul mezunu olmak ve/veya özel görevin gerektirdiği fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • Teşkilatın mevzuatına göre atanmaya engel hali bulunmamak
  • Fakülte ve yüksek okul mezunları için 30 yaşını doldurmamış olmak (Özel durum: Dalında doktora veya lisans üstü eğitim yapmış olanlar için esas olan 32 yaş)
  • Askerlik hizmetini yapmış olmak. (Özel durum: İstihbarat uzman yardımcısı, mühendis ve teknik analizci branşlarında askerlikten tecilli personel de istihdam edilebilir.)

Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT ) İş Başvurusu

MİT Müsteşarlığınca yürütülen hizmetin gereği eğitim geçmişine ve uzmanlığa sahip personel istihdam edilmektedir. MİT’e her sene binlerce aday özgeçmiş bırakmakta ve bir o kadar aday da MİT tarafından sunulan ilanlara başvuru yapmaktadır. Başvuruları kabul edilen adayları uzun, rekabetçi ve elemeli aşamalardan oluşan bir sınav süreci beklemektedir. Bu süre zarfında adaylar; yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlara, çeşitli psikolojik testlere, sağlık kontrolüne ve mülakata tabi tutulmaktadır.
Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT ) İş Başvurusu Formu İçin TIKLAYIN


Sizde gönderilerimizi beğenerek ve paylaşarak bizlere destek olabilir aynı zamanda gönderilerimizi takip ederek gündemdeki son dakika haberleri en hızlı ve en net şekilde öğrenmiş olabilirsiniz aynı zamanda grafiklerimiz ve yorumlarımız ile gündemi daha net bir şekilde fark edebilirsiniz.



0 yorum: