Pazar, Ocak 07, 2018

Kolay Yoldan Para $ Nasıl Kazanılır?



1. E-kitap yazın ve satın.

Eğer yazma yeteneğiniz varsa e-kitap yazmayı düşünebilirsiniz. E-kitap piyasası çok büyük bir alan. Burada rekabet edebilmeniz için örneğin teknik bir konuda kitap yazabilirsiniz. Siz uyurken bile para kazanabileceğiniz bu yöntemde, kitabı yazarken çok fazla efor sarf etmeniz gerekebilir. Kitabı bir kere yazarsınız ve yayımlandıktan sonra hiçbir şey yapmadan kazanç elde etmeye başlarsınız. Ancak uzun vadede kitabın satın alınması için içeriğinizin kaliteli ve faydalı olması gerekir.
E-kitabınızı Amazon Kindle veya Apple iTunes Connect programlarıyla satabilirsiniz. Buralarda e-kitap satabilmek de oldukça kolaydır. Üyelik ücreti çok cüzidir. E-kitap işinden para kazanmak için finansal sermayeden ziyade iyi kitap yazabilmek için kültürel sermayenizin yüksek olması gerekir. Ancak herkesin çok iyi bildiği bir konu vardır. Siz de uzmanlık alanınızla ilgili teknik bir eser yazmaya başlayabilirsiniz.

2. Sesli kitap satın.

Sesli kitaplar son dönemlerde popülerlik kazanmış durumda, ancak yine de e-kitaplara nazaran daha az biliniyor.
İnsanlar teknik konular söz konusu olduğunda okumak yerine dinlemek veya izlemek isterler. Ancak siz önce e-kitap yazıp sonra da Audible’nin ACX platformu sayesinde bu kitabı sesli kitap haline getirebilirsiniz. Burada kitaplarınızı seslendirmek isteyen kişilerle ortaklık kurabilirsiniz örneğin.

3. Uygulama yazın.

Evet, uygulama kodlamak teknik bilgi gerektirir. Eğer yazılımla alakanız yoksa bu seçenek sizin için pek mantıklı olmayabilir. Ancak uygulama yazıp satmak son derece iyi bir pasif kazanç kaynağıdır. Şahane bir uygulama geliştirerek büyük kitlelere ulaşabilirsiniz.
Eğer kod yazmayı bilmiyorsanız, bu konuda yapabileceğiniz bir şey daha var: Başka birine para verip uygulama yazdırabilirsiniz. Ancak öncelikle insanlar tarafından benimsenme ihtimali yüksek bir fikir bulmanız gerekiyor bunun için. Gereken piyasa analizini yapar ve trendleri iyi okursanız siz de popüler bir uygulama sahibi olup para kazanabilirsiniz.

4. Fiverr, Bionluk gibi sitelere üye olun.

Eğer grafik tasarım, muhasebe, seslendirme, sosyal medya pazarlaması, SEO gibi alanlarda tecrübeniz varsa Fiverr, BiOnluk gibi sitelerden freelance iş alabilirsiniz. İş başı 5 dolar ya da 10 lira kazandığınız bu platformlarda üstün başarı gösterirseniz iş başı ücretinizi artırabilirsiniz de.
Bu tür sitelere üye olmadan evvel hangi alanlarda hizmet sunabileceğinizi iyi belirleyin ve kendinizi iyi tanıtın. Zira iyi iş çıkarıp olumlu değerlendirmeler aldıkça daha çok para kazanma fırsatı bulursunuz.

5. Upwork, 99Designs gibi sitelere de üye olabilirsiniz.

Güneş altındaki her türlü iş için Upwork ve 99Designs adlı sitelere üye olabilirsiniz. Yani mesleğiniz ne olursa olsun, bu siteler aracılığı ile yapabileceğiniz pek çok iş bulabilirsiniz. 99Designs sadece grafik tasarıma yönelik olsa bile Upwork tüm meslek gruplarına açıktır.
Ancak her yerde olduğu gibi buralarda da başlangıç zordur. Olumlu değerlendirmeler almadan evvel buradan iş koparabilmek, rekabet ortamında oldukça zordur. Ancak sizin yapmanız gereken alanınızdaki en başarılı kişilerin profilini incelemek ve onların yaptığını kendinize uyarlamak olmalıdır.

6. Blog kurun.

İnternetten para kazanmanın en yorucu yollarından biri blog yazmaktır. Sıkı bir blog kitlesi olan bir blog oluşturmak zordur. Yoğun bir çalışma ve zaman ister. Ancak belli bir eşiği aştıktan sonra daha kolay ilerleme kat edilebilir.
İyi bir takipçi kitlesi olan bir blog ayda binlerce lira kazandırabilir. Ancak bu kitleyi elde etmek, korumak ve kaliteli içerik oluşturmak sanıldığı kadar kolay değildir. Her halükarda denenmeye değer bir alandır blog yazarlığı. Hemen şimdi başlayabilirsiniz mesela. Blogunuza takipçi çektikten sonra Google Adsense üzerinden reklam geliri elde edebilirsiniz. Başlangıçta “akmasa da damlar.”

7. E-mail pazarlamacılığına odaklanın.

E-mail pazarlamacılığı internetle ilgili iş kollarının temel direklerinden biridir ve oldukça kazançlıdır. Ancak e-mail pazarlamacılığını iyi anlamak gerekir. Bir şey pazarlamadan evvel insanların e-mail listenize üye olduklarından emin olmalısınız. Yani rastgele e-mail atmak hiçbir işe yaramaz. Doğru kişilere doğru zamanda ulaşmaktadır tüm mesele. Bu nedenle ulaştığınız kişilerin, pazarlamaya çalıştığınız ürünle ilgileri olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

8. Ebay, Gittigidiyor vs. üstünden satış yapın.

Ebay, internetin şahlanmaya başladığı dönemden itibaren hayatımızda olan bir alışveriş sitesi. Ancak bu siteyi nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor. Ebay üzerinden satış yapmanın türlü incelikleri vardır. Yani insanların sizin açık artırmanıza ilgi göstermesini sağlamak her zaman kolay olmayabilir.
Bu nedenle Ebay, Gittigidiyor, N11, Sahibinden gibi siteler üzerinden satış yapma tekniklerini iyi araştırın. Başarılı satıcıların tekniklerini analiz edin. Ürünleri nasıl satışa çıkardıklarına, ilandaki ayrıntılara odaklanın ve bunları siz de uygulamaya çalışın.

9. Evinizi AirBnB üzerinden kiraya verin.

Evinizi ya da bir odanızı AirBnB üzerinden kiraya verebilirsiniz. Kısa vadede para kazanmanın en sade yollarından biridir bu. AirBnB’ye doğru zamanda verdiğiniz ilanlar sayesinde ayda binlerce lira kazanabilirsiniz. Özellikle revaçta ve turistik bir semtte yaşıyorsanız bu durum daha belirgin hale gelir. Örneğin Galata’da bir daireniz varsa, bu işten ciddi para kazanabilirsiniz.
Şehrinizdeki AirBnB ilanlarını inceleyin ve ortalama piyasayı görün. Daha sonra evinizin lokasyonunu, eşyalarını, ulaşımını vs. göz önüne alarak bir fiyat belirleyin. Evinizde kalan kişilerden olumlu değerlendirmeler aldıkça evinize olan talep de artacaktır.


10. Stock fotoğraf satın.

Eğer fotoğrafçılığa meraklıysanız stock fotoğraf satabilirsiniz. Shutterstock, iStockPhoto gibi büyük stock fotoğraf sitelerine üye olup bu sitelerin fotoğraf kabul etme şartlarını iyi analiz ederseniz yüklediğiniz fotoğrafların kabul edilme oranı yüksek olur. Ancak iyi fotoğraf çekmek için yaratıcılığa ihtiyacınız olacağı aşikar.
Bu alanda rekabet çok sıkı olduğu için başlangıçta zorluk çekebilirsiniz, ancak çok satın alınan fotoğrafları inceleyerek onlardan çok şey öğrenebilirsiniz. Stock fotoğrafçılık çok iyi bir pasif gelir kaynağıdır. Bir kere yüklediğiniz fotoğraftan yıllar boyu gelir elde edebilirsiniz. Youtube üzerinden stock fotoğrafçılık, ürün fotoğrafçılığı, yemek fotoğrafçılığı gibi konularda son derece faydalı yüzlerce video bulabilirsiniz.

11. Etsy üzerinden satış yapın.

Etsy, kendi yaptığınız ürünleri satmak için şahane bir platform. Eğer el becerileriniz yüksekse bu siteyi kesinlikle dikkate almanız gerekir. Etsy üzerinden el yapımı hemen her şeyi satışa sunabilirsiniz. Örneğin el yapımı çantalar, cüzdanlar, resimler, danteller gibi binlerce farklı şeyin satılabildiği bu platformda Etsy ürünlerinizden cüzi bir kesinti yaparak onları yayınlar. Böylece kendinize özel bir web sitesi hazırlama derdinden kurtulursunuz. Size sadece ürünlerini bu site üstünde sergilemek kalır. Ayrıca Etsy’deki başarılı satıcıların sayfalarını inceleyip onları taklit edebilirsiniz.

12. Shopify üzerinde sanal mağazanızı açın.

Eğer Etsy üzerinden satış yapmak istemezseniz Shopify üzerinden sanal mağaza açabilirsiniz. Shopify üzerinde açacağınız mağazada tüm ödemeler sitenin güvencesi altında gerçekleştirilir. Site kendi reklamını yaptığı için siz de mağaza açtıktan sonra hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz. Hemen para kazanmaya başlamasanız bile hiçbir uğraş göstermeden çalışır vaziyette bir e-ticaret mağazasına sahip olursunuz. Oldukça sade ve kullanışlı olması Shopify’ı tercih etmek için önemli bir neden.

12. Youtube kanalı açın.

Youtube kanalı açmak son yılların en moda online para kazanma yollarından biri. Ancak bunun uzun vadeli bir iş olduğunu vurgulamalıyız. Bir gecede binlerce lira kazanma hayaliniz varsa başka bir alternatife yönelmeniz yararınıza olur. Ancak kanalızın konseptine ve video yükleme istikrarınıza bağlı olarak bu işten hatrı sayılır paralar kazanabilirsiniz. Enes Batur adlı oyun kanalı sahibi genç, Youtube’dan günde 750 dolara yakın para kazanıyor mesela. Kendisinin Nisan 2017 itibariyle 3.5 milyon takipçisi bulunuyor.
Yani Youtube söz konusu olunca belli bir konsept bulup bu konsepte sadık kalarak içerik üretmelisiniz. Oyun videoları olabilir, matematik soru çözümü videoları olabilir, fotoğraf makinesi tanıtımı olabilir, yemek tarifi olabilir; aklınıza gelebilecek her şey olabilir. Önemli olan videolarınızın kaliteli ve faydalı içeriklere sahip olmasıdır. Kaliteli içerik sayesinde belli bir aşamadan sonra büyüme ivmeniz de yükselecektir.

13. Udemy gibi siteler üzerinden ders videolarınızı satın.

Ders videoları satmak için en ideal platform Udemy olarak görünüyor şu anda. Özellikle teknik eğitim dersleri için son derece uygun olan Udemy’de herhangi bir konuda ders videoları hazırlayıp satabilirsiniz. Gerçi büyük bir rekabet ortamı olsa da içeriğinizin kalitesine bağlı olarak güzel bir pasif kazanç kaynağı elde edebilirsiniz Udemy sayesinde.

14. Sanal asistan olun.

Sanal asistan olmak sizi zengin etmez, ancak “Benim çok parada pulda gözüm yok. Ben bir ofise tıkılıp kalmak istemiyorum. Laptop ve wi-fi olan her yerde çalışırım ve yaşarım.” diyorsanız ve mekandan münezzeh bir iş yapmak istiyorsanız sanal asistanlığı deneyebilirsiniz.
MS Office gibi programları bildiğiniz sürece bu işi kıvırabilirsiniz. Yapmanız gereken size iş paslayan kişinin, yani asistanı olduğunuz kişinin size verdiği talimatları yerine getirmek. Deadline odaklı olan bu işte kendinize oldukça zaman ayırabilirsiniz. Çok kazanmasanız bile özgürsünüzdür. Sahte iş arkadaşlıkları, patron baskısı, işe geç kalma, trafik, pazartesi sendromu gibi şeyler hayatınızda yoktur sonuç olarak.


15. Sanal ders verin.

İnsanlara internet üzerinden özel ders vermek ister misiniz? Örneğin karşınızdaki kişiye Skype üzerinden birebir ders verebilirsiniz. İlla aynı masada oturuyor olmanız gerekmiyor özel ders vermek veya almak için. Özellikle sanal ders, dil öğretimi bakımından çok verimli bir alandır.
Elbette bu durum sadece dillerle sınırlı değil. Birçok özel ders sitesi üzerinden kendi alanınızla ilgili ders almak isteyen kişilerle irtibata geçebilirsiniz.

16. İnternet siteleri için içerik oluşturun.

Son olarak internet siteleri için makale yazabilirsiniz. Mesleki donanımınız ve bildiğiniz diller kapsamında internet siteleri için içerik oluşturabilirsiniz. Ayrıca metin yazarlığı, e-mail hazırlama, ürün içeriği gibi şeylere de bakabilirsiniz. Becerileriniz ve işinizi iyi yapmanız ölçüsünde bu işten para kazanabilirsiniz, ama beklentilerinizi makul tutmaya özen gösterin…

Kaynak:http://www.yeniisfikirleri.net/internetten-para-kazanmanin-16-farkli-yolu/

0 yorum: