Çarşamba, Ocak 24, 2018

Türk pilot Afrin'de inanılmazı başardı!






Afrin operasyonu ile birlikte ilginç haberlerde dolaşımda. Bunlardan biri, 20 metreden uçan, ‘dünya savaş tarihine (!)’ geçen uçuş…
Haberden cümleler şöyle: “PYD'li teröristlerin bir tüneldeki inine bomba bırakmak isteyen pilot, yere 20 metre mesafeye kadar alçalarak tüneldeki hedefi vurdu. Afrin'deki teröristler bir dağın altını silah ve mühimmat deposu haline getirmişti. Pilot, Afrin'deki teröristler tarafından, içi silah deposu haline getirilen bir dağı vurma görevini aldı. Ancak depo dağın altındaki bir tünelde bulunduğu için yukarıdan bırakılacak bir bomba işe yaramayacaktı. Pilot bu noktada inanılmaz bir risk almayı tercih etti. Aklındaki manevrayı gerçekleştirebilmek için öngörülen süresi de hayli kısıtlıydı.
30 saniye içinde karar vermesi gerekiyordu. Ve pilot harekete geçti. Pilot, silah deposunun ağzına lazerle işaret koydu. Ateşlemeyi yatay olarak yapması gerekiyordu. Deponun ağzını tam olarak görebilmek için hızla alçaldı. Öyle ki, istediği mesafeye geldiğinde yerden sadece 20 metre yüksekteydi. Bu büyük riske rağmen her şey yolunda gitti. Yatay olarak ateşlenen füze tam isabetle hedefi vurdu. Öyle ki, tepenin arkasına açılan diğer girişten de dumanlar yükseldi”
Belli ki harekatın ilk gününde Kokpit.aero’nun paylaştığı ‘Popeye atışı’ haberi, farklı çevrelerde ’20 metreye inen pilot’ efsanesine dönmüştü…
20 METREYE ALÇALIP UÇULUYOR MU?
Türk Hava Kuvvetleri’nin elinde artık akıllı mühimmatlar var. Hem de bu mühimmatlar artık Türkiye’de imal ediliyor. Uçaklarımız alçalmıyor. Çok yüksekten mühimmatı bırakıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da dediği gibi 10 metre sapma ile bomba hedefini vuruyor. Yani 20 metre alçalmaya gerek yok.


UÇAKLARIMIZ SURİYE HAVA SAHASINA GİRİYOR MU?
Türk Hava Kuvvetleri bu konuda hassas. Suriye hava savunma sistemleri uçaklarımız için risk. Afrin zaten sınırda. Çok uzaklardan atılan bir mühimmat, süzülüp hedefini buluyor. 
MANPAD ALÇAK UÇUŞ TEHDİTİ
Bölücü terör örgütünün elinde çok farklı kaynaklardan yeni nesil MANPAD yani omuzdan hava araçlarına atılan füzeler var. Bu nedenle bölgede helikopter uçuşları yapılmıyor. Bu tür füzeler, uçaklar için de büyük risk. Görev yapılırken emniyet her şeyin önünde… 
PEKİ O İZ NEYDİ?
Genelkurmayın paylaştığı video, F-4E 2020 uçağımızdan atılan, Popeye füzesi. Kokpit.aero’nun haberinde tüm detaylar mevcut.
Kaynak: www.kokpit.aero
LÜTFEN PAYLAŞALIM 





0 yorum: