Cuma, Şubat 09, 2018

Sivilcelere Çözüm



 
SİVİLCEYE ÇÖZÜM

1. Buz Sivilceye İyi Gelirmi
Buz hızlı bir şekilde kızarıklığı, şişmeyi ve sivilce iltihabını azaltmak için kullanılabilinir. Etkilenen bölgede kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olur ve cilt gözeneklerini sıkılaştırırken, cildinizde biriken kir ve yağdan da kurtulmanıza yardımcı olur. İsteğinize bağlı olarak dilerseniz buz küplerini dilerseniz de kırık buz parçalarını kullanabilirsiniz. Buzu bir bez parçasının içine koyup, sarın ve birkaç saniye boyunca sivilcenin bulunduğu bölgeye uygulayın.Birkaç dakika bekleyin ve işlemi tekrarlayın.

 2. Limon Sivilceleri Nasıl Geçirir 

Sivilcelerinizden hızlı bir şekilde kurtulmanın bir diğer yolu da C vitamini açısından zengin olan Limon suyu kullanımıdır. Limon suyu sivilcelerin daha hızlı kurumasına yardımcı olur. Koruyucu içeren hazır limon sularının yerine taze sıkılmış limon suyu kullandığınızdan emin olun. Bu yöntemi uygulamanın birkaç yolu bulunmaktadır. Temiz bir pamuklu çubuğu taze limon suyunun içerisine batırın ve gece yatmadan önce sivilcelerinizin üzerine uygulayın.Ayrıca bir çorba kaşığı limon suyunu bir çay kaşığı tarçın tozu ile karıştırabilir ve gece boyunca sivilce üzerinde kalmak üzere ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. Sabah olduğunda cildinizi ılık suyla iyice yıkayınız. Ancak bu karışım hassas bir cilde sahip olanlar için uygun değildir.  

3- Buhar Sivilceye iyi gelirmi

 Buhar her zaman cildiniz ve sivilceleriniz için harikadır. Buhar gözeneklerinizi açacak ve cildinizin nefes almasına yardımcı olacaktır. Bu, gözeneklerinizde sıkışıp kalan ve enfeksiyona neden olan yağlar, kirler ve bakterilerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Büyük bir kabı sıcak su ile doldurun ve birkaç dakika boyunca buharın doğrudan yüzünüze temas etmesine özen gönderin.Yüzünüzü ılık su ile durulayın ve yüzünüz kuruduktan sonra yağsız bir nemlendirici uygulayın.  
4- Kabartma Tozu Sivilcelere İyi Gelirmi 

Kabartma tozu sivilcelerden kurtulmanıza yardımcı olabilecek başka bir etkili yöntemdir çünkü cildinizden pul pul dökülerek cildinizdeki fazla yağ, kir ve ölü cilt hücrelerinden kurtulmanıza yardımcı olur. Bir çay kaşığı kabartma yozunu biraz su ve limon suyu ile karıştırarak koyu kıvamlı bir macun yapınız.Cildinizi iyice yıkayın ve hafif nemli olarak bırakın. Hazırladığınız macunu ilgili bölgelere uygulayın ve birkaç dakika boyunca kuruması için bırakın. Kesinlikle kabartma tozunu birkaç dakikadan daha fazla olmak üzere cildinizin üzerinde bırakmayın çünkü cildinizde kuruluğa ve tahrişe neden olabilir.Yüzünüzü ılık su ile yıkayın.Hızlı sonuç alabilmek için işlemi günde iki kez tekrarlayın.

 Kaynak: diyaneddin.net  
 ANASAYFA

0 yorum: