Çarşamba, Temmuz 25, 2018

Sivrisinek Sokmasına Ne İyi Gelir? Sivrisineklerden Kurtulma Yöntemleri!


Sivrisineklerden kurtulma yöntemlerinin en bilinen yolu kimyasal içerikli vücut spreyleridir. Bu spreyler vücudun açıkta kalan bölümlerine (kol, bacak, el, ayak, bikinili isek göbek ve sırtımız da dahil olmak üzere) sıkılır. İçerisinde bulunan maddeler sayesinde sivrisinek o kişiye yaklaşmaz dolayısıyla ısıramaz. 

Bu sivrisinek kovucu spreylerin insan derisine çeşitli zararlar verdiği doğrudur. Ancak kolay geldiği için bir çoğumuzun ilk tercihidir. Benim sizlere önerim ilk tercihiniz olmasın. Doğal yöntemlerle de sivrisineklerden nasıl korunabilirsiniz? Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Birlikte inceleyelim!


Kumsaldasınız ve vücudunuzun çoğu yeri açık. Tam sivrisineklerin hoşuna gidecek bir durum. Ancak sizi oldukça rahatsız edecek. Bu durumdaen kolay yöntem bir adet kuru soğan olabilir. 

İkiye böldüğünüz kuru soğanı şezlongunuzun başına ve ayak kısmına yerleştirin ve sivrisinek ısırıklarına doğal bir önlem almış olun. Peki soğanın kokusu ne olacak dediğinizi duyar gibiyim.Sivrisinek ısırığı ile karşılaştırırsak soğan kokusunu tercih edeceğinize eminim.


Bir diğer yöntem daha güzel kokulu olan bir bitki:Fesleğen! Bize o mis gibi gelen kokusunu aslında sivrisinekler hiç sevmiyor. Fesleğen kokusu da kaçırıcı etkiye sahip olduğu için ister tatil yaptığınız yerde, ister evinizin balkonunda bulundurabilirsiniz.


Sivrisineklerin sevmediği bir kaç bitki daha söyleyebilirim: Aynısafa, karanfil, melisa, okaliptüs, nane, lavanta, zencefil ve biberiye. Bu bitkilerin yağları bile bir miktar suya damlatıldığında sivrisinekleri kovar.



Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir?


Limon kolonyası sürmeniz kaşıntılarınızı bir nebzede olsa azaltacaktır. Lakin kaşıntılar gerçekten yüksek ise o zaman tıbbi destek şart. Özellikle hafif sivrisinek kaşıntıları için tavsiye edeceğim ilaç “antihistaminik” alerjik hastalıklara iyi gelen ilaç olacaktır.

Egzama kremlerini de kullanabilirsiniz, bu tarz kremleri kızarıklık ve şişkinlik derecesi daha yüksek olan vakalar içindir. Orta derecedekişişkinlik ve kızarıkta ise içerisinde kortikösteroid bulunduran ürünleri tercih edebilirsiniz.


Sivrisinek ısırıkları için doğal tedavi yöntemleri nelerdir?


Sivrisineklerden yeterince korunamadınız ve ısırıldıysanız kaşıntı için hemen bir aspirini biraz suda ezin ve ısırığın olduğu bölgeye sürün. Bu sayede kaşıntı ve şişlik hafifleyecektir.

Kolonya sürmek de en bilinen yöntemlerdendir. Bu da ilk başta biraz acı verse de kaşıntıyı alır.

Kaşınan bölgeye buz uygulamak ve diş macunu sürmek de iyi gelen yöntemler arasındadır.

0 yorum: