Çarşamba, Ekim 26, 2016

Aksaray Yemekleri

Meşhur Yemekleri; Soğanlama, Kuskus Pilavı, Erişte, Sıkma, Şepe, Höşmerim, Sarı Burma(Katmer), Saç Böreği, Bamya Çorbası, Çiğleme. Barbur, Kayısı Dolması, Domates Çorbası, Kerek Yaygın Tarım Faaliyetleri; Hububat ürünleri; Çavdar, Pirinç, Yulaf, Sorgum, Mısır, Arpa, Darı, Buğday Tarihi Yerleri; Orta Kuyu Kalesi ve Harabesi, Keçi Kalesi, Bedriyye Medresesi, Eğri Minare (Kızıl Minare), Zincirli Kale, Selime Camii, Tavşanlı Kale, Aksaray Kalesi, Ulu Camii, Eyüphisar Kalesi (Kale Balta), Zincirli Medresesi, Beramuni Medresesi, Ağzı Kara Han ,Sultan Han, Alay Han, Somuncu Baba Türbesi (Hamid-i Aksarayi), Cemaleddin-i Aksarayi Türbesi, Hangah ve Darphane, Ziga Kaplıcası, Acem Höyük, Ihlara Vadisi, Hamamboğazı Tuzlusu Kaplıcası, Ağaçaltı Kilisesi, Aşıklı Höyük İlçeleri; Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy, Sarıyahşi Sultan Han Sultan Han Ulu Camii Ulu Camii Kuskus Pilavı Kuskus Pilavı Erişte Erişte

0 yorum: