Aksaray Yemekleri
Meşhur Yemekleri; Soğanlama, Kuskus Pilavı, Erişte, Sıkma, Şepe, Höşmerim, Sarı Burma(Katmer), Saç Böreği, Bamya Çorbası, Çiğleme. Barbur, Kayısı Dolması, Domates Çorbası, Kerek
Yaygın Tarım Faaliyetleri; Hububat ürünleri; Çavdar, Pirinç, Yulaf, Sorgum, Mısır, Arpa, Darı, Buğday
Tarihi Yerleri; Orta Kuyu Kalesi ve Harabesi, Keçi Kalesi, Bedriyye Medresesi, Eğri Minare (Kızıl Minare), Zincirli Kale, Selime Camii, Tavşanlı Kale, Aksaray Kalesi, Ulu Camii, Eyüphisar Kalesi (Kale Balta), Zincirli Medresesi, Beramuni Medresesi, Ağzı Kara Han ,Sultan Han, Alay Han, Somuncu Baba Türbesi (Hamid-i Aksarayi), Cemaleddin-i Aksarayi Türbesi, Hangah ve Darphane, Ziga Kaplıcası, Acem Höyük, Ihlara Vadisi, Hamamboğazı Tuzlusu Kaplıcası, Ağaçaltı Kilisesi, Aşıklı Höyük
İlçeleri; Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy, Sarıyahşi
Sultan Han
Sultan Han
Ulu Camii
Ulu Camii
Kuskus Pilavı
Kuskus Pilavı
Erişte
Erişte
0 yorum: