Çarşamba, Haziran 17, 2020

Omuz ağrısına ne İyi Gelir? omuz ağrısına bitkisel çözüm

Omuz ağrısı tutulma ve kas sıkışması nedeni ile oluşabilir. Genellikle bu nedenler ile olsa da eğer şiddetli ise ciddi bir nedeni olabilir. Bu nedenle mutlaka şiddetli ve geçmeyen ağrılarda doktora danışılmalıdır.


OMUZ AĞRISI BUZ TEDAVİSİ

Buz uygulaması kasların rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca kas yaralanmalarında oldukça etkilidir. Buz küpleri havluya sarılarak ağrıyan bölgelere uygulanabilir. Yaklaşık 10 dakika kadar bekletilmesi önerilir. 10 dakika mola verildikten sonra işlem tekrar edilir. Kas gerginliğini azaltmaya yardımcı olur.


OMUZ AĞRISI EGZERSİZLERİ
Omuz egzersizleri de etkili olabilir. Omuz aşağı ve yukarı oynatılır, saat yönünde ve saat yönün tersine çevrilir. Bazı durumlarda hareket etmek acı verebilir. Çok zorlamadan omuz oynatılmaya çalışılmalıdır. Hareketsiz kalmak ağrıların artmasına neden olabilir. Egzersizler günde birkaç kez yapılabilir.
AĞRILARI İÇİN MASAJ
Ağrı kesici merhem ile masaj yapılabilir. Omuzların rahatlamasını sağlayan bu merhemler ağrının da kısa sürede hafiflemesine yardımcı olur. Kasları yatıştıran bir sıcaklık verir. Merhem sürüldükten sonra alan bir tülbent ile kapatılabilir.
OMUZ AĞRILARI İÇİN İLAÇLAR
Omuz ağrısı ve bu bölgede oluşan şişlikler için ağrı kesici steroid antienflamatuar ilaçlar kullanılabilir. İlaçların doktora danışarak kullanılması önerilir.
STRESTEN UZAK DURULMALI

Stres ve gerginlik kas ağrılarının artmasına neden olabilir. Bu nedenle omuz ağrısı yaşanıyorsa stresten ve gerginlikten uzak durulması önerilir
BİBER VE CAPSAİCİN MADDESİ
Biber capsaicin adı verilen bir madde içerir. Bu madde ile sıcaklığın artmasına yardımcı olur. Vücut iç sıcaklığını artırır ve aynı zamanda jalepeno, habanero, cayenne peppers gibi etkili anti enflamatuar maddeler içerir. Yemeklere bol bol biber eklenebilir.
BİBERİYE YAĞI


Biberiye bir anti spazmik ve anti enflamatuar etkiye sahiptir. Taze ya da kuru biberiye, omuz ağrısı tedavisinde kullanılabilir. Bir tatlı kaşığı biberiye 500 ml su içine eklenerek kaynatılır. Demlenmesi için yaklaşık 30 dakika kadar bekletilir. Biberiye karışımı içerisine bir bez batırılır. Fazla suyu sıkılır. Sıcakken boğaz ve omuz bölgesine kompres olarak uygulanır. Birkaç dakika ciltte bekletilmesi yeterli olacaktır. Omuz ağrısını hafifletmek için günde 2 kez uygulanması önerilir.
GERME GEVŞETME EGZERSİZLERİ
Kasları gevşetmenin en iyi yollarından biri de germe ve gevşetme egzersizleridir. Egzersiz hareketlerine mutlaka açma germe hareketleri de eklenmelidir. Bir duvar ya da sandalyeden destek alınarak omuz kasları rahatlatılabilir. Bu hareketler kasların rahatlamasını sağlarken aynı zamanda sinir ağrıları için de etkili bir çözümdür.
Hafif omuz ağrısı ciddi bir sağlık sorunu değildir. Genellikle yanlış bir hareket ya da burkulma sonucu oluşabilir. Ağrı şiddetli ya da orta şiddetli ise bu basit ve doğal çözümler uygulanabilir. Özellikle egzersiz oldukça faydalı olacaktır. Egzersiz hareketlerine ek olarak sıcak uygulamalar da mutlaka yapılmalıdır. Ancak bazı durumlarda ağrılar giderek artabilir ve çok uzun sürebilir. Eğer böyle bir durum varsa ve ağrılar arttıysa mutlaka bir doktora görünülmesi önerilir.
Kaynak: http://www.sabah.com.tr/saglik/2017/01/16/omuz-agrisina-ne-iyi-gelir-omuz-agrisina-bitkisel-cozum

0 yorum: