Pazar, Mayıs 31, 2020

Kulak Çınlaması Neden Olur?




Çınlama sürekli hale geldiyse, uykusuzluk, dikkat bozukluğu, baş dönmesi gibi belirtilere neden oluyorsa veya herhangi bir şekilde günlük yaşantınızda sorun teşkil etmeye başladıysa, kulak burun boğaz doktoruna başvurmanız gerekir.

 İşitme Kaybı Yaşın ilerlemesiyle birlikte doğal olarak ortaya çıkan işitme kaybı, işitme sinirlerinin hassasiyetinin azalmasına ve kulak çınlamasına neden olur. 

  Kulağı etkileyen hastalıklar Kulağı etkileyen her türlü enfeksiyon, orta kulak iltihabı, labirent iltihabı, sinüzit, alerji ve nezle benzeri rahatsızlıkların çınlamaya neden olduğuna sık rastlanır.

  Kulak Kiri Anemi  Kansızlık da denilen anemide, kırmızı kan hücrelerinin azlığı nedeniyle bazı durumlarda kan incelerek oldukça hızlı akmaya ve kulakta çınlama sesine neden olabilmektedir.  

Hipertiroid Tiroid bezinin çok çalışması, çınlamaya neden olabilir. 

Cep telefonu  Eğer cep telefonunuzu elinizden düşürmüyorsanız ve dört yılı aşkın bir süredir her gün en az on dakika cep telefonu kullanmaktaysanız, bu bir çınlama nedeni olabilir. 

 Baş ve boyun tümörleri  Baş ya da boyundaki damarlara baskı yapan bir tümör çınlama ve başka belirtilerle kendini gösterebilir.
 ANASAYFAYA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ Kaynak:  https://www.google.com.tr/amp/s/m.sabah.com.tr/saglik/2017/01/04/kulak-cinlamasi-neden-olur/amp

0 yorum: