EVDE RAMAZAN PİDE YAPIMI
Ramazan pidesini evde nasıl yapabileceğini sizler için haberimizde derledik.Sizde evde kolay bir şekilde ramazan pidesi yapabilirsiniz.işte tarifi;Ramazan pidesi yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 paket maya
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
Şekillendirmek için:
Maya, süt ve şekeri yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar karıştırıp bekleyin.
Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar(kulak memesi kıvamı) yoğurmaya devam edin.
Hamuru 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
Mayalanan hamuru iki ya da üç parçaya bölün.
Tezgahınızı ve elinizi unlayıp parçaları elinizle çekerek açın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elinizle açtığınız pideleri tepsiye koyun.
Un ve suyu karıştırın. Elinizi sık sık bu unlu suya batırıp önce kenarlarına sonra ortaya bastırarak pidenin üzerine baklava deseni yapın.
Yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine sürün.
Çörek otu ve susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Ramazan pidesinin parlak görünmesi için birden fazla yöntem vardır.
*Yumurta sarısı
*Yumurtanın bütünü
*Un ve kaynar sudan oluşan bulamaç
*Yoğurt
Hamurun parlak olması için üstünün nemli olması gerekir ve üzerine istenilen malzeme sürüldükten sonra tırnak vurup varsa buhar vererek pişirmek pidenin üzerinin parlak olmasını sağlar.
ramazan pidesi tarifi
ramazan pidesi hamuru
ramazan pidesi 2020
ramazan pidesi nasıl yapılır
ramazan pidesi yapımı
ramazan pidesi arda türkmen
ramazan pidesi buzlukta saklanır mı
ramazan pidesi ekmek tarifi
ramazan pidesi içindekiler
ramazan pidesi malzemeleri
ramazan pidesi püf noktaları
ramazan pidesi şekli nasıl verilir
ramazan pidesi şekil verme
ramazan pidenin üzerine ne sürülür
- 1 yemek kaşığı un
- 5-6 yemek kaşığı su
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
Maya, süt ve şekeri yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar karıştırıp bekleyin.
Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar(kulak memesi kıvamı) yoğurmaya devam edin.
Hamuru 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
Mayalanan hamuru iki ya da üç parçaya bölün.
Tezgahınızı ve elinizi unlayıp parçaları elinizle çekerek açın.
Un ve suyu karıştırın. Elinizi sık sık bu unlu suya batırıp önce kenarlarına sonra ortaya bastırarak pidenin üzerine baklava deseni yapın.
Yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine sürün.
Çörek otu ve susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
RAMAZAN PİDESİNİN PARLAK OLMASI İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?
*Yumurta sarısı
*Yumurtanın bütünü
*Un ve kaynar sudan oluşan bulamaç
*Yoğurt
0 yorum: