Cuma, Ocak 26, 2018

Rüzgar Enerji Santrali Kuruluyor





Gerek Güneş enerjisi Gerekse Rüzgar Enerjisi bakımından En uygun Konumda bulunan Aksaray Bu Temiz enerji seçeneklerinin ilk meyvesini alıyor. Yapılan planlamaya göre Aksaray ili sınırları içerisinde 30 Adet Dev Türbinli 60 MWm MWe gücünde Rüzgar enerjisi santrali kurulması planlanıyor.
Proje Hakkında alınan bilgiye göre Projenin Aksaray kısmında RES Anatolia Holding Anonim Şirketi tarafından  Aksaray Sarıyahşi İlçesi, Yaylak, Sipahiler, Demirciobası Köyleri ve Ağaçören İlçesi Abalı Köyü sınırları içerisinde Opal Rüzgar Enerji Santrali (30 Adet Türbin - 60 MWm/MWe)´nin kurulması ve işletilmesi planlandı. Projede Planlanan Türbinlerin Her biri 120 Metre yüksekliğinde ve Kanat çapı ise 100 Metre olacak.
Projenin iş akışı iki aşamadan oluşmakta. Birinci aşamada tesis ünitelerinin oluşturulabilmesi için yapılacak inşaat ve montaj çalışmaları, ikinci aşama ise enerji üretiminin başlayacağı işletme aşaması olacagı öğrenildi.
 İnşaat aşamasında yapılacak faaliyetlerde ise ulaşım yollarının yapımı, rüzgar türbinlerinin montajı, şalt sahası  ve enerji nakil hatları yapımı çalışmalarını kapsamakta.
Hazırlık Aşamasında ise Projenin inşaat dönemi öncesinde yapılacak işlemleri kapsamakta. Bu aşamada üretim lisansı alınması, bağlantı ve sistem kullanım anlaşmaları gibi resmi izinlerin alınması ve alanın uygunluğu için yapılması gerekli etüt ve çalışmalar planlanıyor.


İnşaat İşlemleri aşamasında ise Etüt işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, şantiye alanı oluşturulması ile başlayacak ve ünitelerin inşası için, kazı dolgu işleri, beton işleri, kalıp demir işleri ile inşaat işlemleri uygulamaları ile gerçekleştirilecek.
Elektromekanik Teçhizat İşlemlerinde ise Ünitelerin mekanik montajlarının yapılacağı aşama. Türbin ve generatörler (jeneratör), gibi elektromekanik teçhizatlarının montaj işlemleri gerçekleştirilecek.
Test Aşamasında ise Ünitelerin çalışma prensibi stabilizesinin tespiti için test işlemlerinin yapılacağı aşama. Test sonuçlarının enerji üretimi için uygun olması halinde işletme aşamasına RES ünitelerinde elektrik enerjisi üretimine geçilecek.

PROJE İNŞAASINDA 3 YIL BOYUNCA ORTALAMA 100 KİŞİYE İSTİHDAM İMKANI DOĞACAK
Tesisin inşaat-çevre düzenlemesi ve montaj işlemlerinde (inşaat aşamasında) 100 kişi, işletme aşamasında 12 personelin çalışması planlanmakta. İnşaat - çevre düzenlemesi - montaj aşamasında 1140 gün boyunca günde 8 saat çalışma yapılacak işletme aşamasında ise günde 24 saat ve yılda 365 gün çalışma yapılacak.
Projenin Ömrü Tesisin ekonomik ömrü ise 49 yıl olarak planlandı.. 

Kaynak:sultanhanı.gen.tr | özel Haber

0 yorum: